Tojota se od svog osnivanja ne zaustavlja u potrazi za inovacijama koje u svim segmentima kvalitativno unapređuju boravak u automobilu. Najnovija vest je da je japanska marka prva na svetu razvila novu vrstu tkanine za sedišta, koja dejstvuje protiv stvaranja grinja. Kao što je poznato, ovi paraziti obitavaju u životnom prostoru ljudi, posebno na krevetima, ležajevima, foteljama i sl., a često i na odeći. Grinje su takođe poznate kao uzročnici alergija, jer lako sa odeće dospevaju u vazduh i na taj način se prenose. Nova vrsta platna za sedišta koju je razvila Tojota, u sebi sadrži antialergijske agense koji imaju dejstvo na 98 procenata grinja koje se nalaze u sedištima.

Pored inovativne tkanine tu su i Fraichir sedišta koja poseduju vlakna presvučena supstancom pod imenom sericin, proteinom koji se dobija iz svile a blagotvoran je za kožu te smanjuje iritaciju.

Pored toga, Tojota će u ponudu uvrstiti i klima uređaj s automatskim upravljanjem u koji je uključena funkcija smanjenja polena s brzim dejstvom i jonskim filterom baziranim na Plasmacluster Ion®4 tehnologiji u cilju ograničavanja kretanja bakterija buđi kroz vazduh.

Kompanija Tojota je u još jednoj stvari prva na svetu kada je reč o automobilskoj industriji, a to je sistem za obnavljanje kiseonika u vozilu, te održavanje određenog nivoa tog neophodnog gasa za život u putničkom odeljku.

Ovim korisnim komponentama i sistemima najpre će biti opremljena Tojotina vozila predviđena za domaće, japansko tržište, i to uskoro.